Dit zijn de beste doelpunten van 2015/2016: nummers 6 t/m 1

Voor doelpunten, zeker de mooie, hoef je vooralsnog niet echt aan te kloppen bij het EK. Gelukkig stonden de nummers 6 tot en met 1 van beste goals van het afgelopen seizoen nog in de wacht.

6. Edgar Costa (Maritimo) 4 april
Vaak kwam het niet voor dat de goal van het weekend dit seizoen uit Portugal kwam. Geen bijzonder exponent van het Portugese voetbal ook, deze Edgar Costa. Mocht een paar jaar geleden op stage bij West Ham United en dat werd niks, waarna Maritimo hem uiteindelijk oppikte. Maakt verder allemaal niet uit, we waren blij met z’n hoogstandje tegen uitgerekend de club die hem in 2013 niet meer nodig had:

5. Luís Zambujo (Portimonense) 2 mei
Toen hij als 10-jarig jochie binnenstapte in de voetbalschool van Benfica deden we nog niet aan internet. Laat staan dat kleine Luís er van droomde ooit de Goal van het Weekend te maken. Neemt niet weg dat het, precies 20 jaar later, een verdomd mooie eer was.

4. Quincy Amarikwa (San Jose Earthquakes) 14 maart
Werd nogal eens onderwerp van een trade: een typisch Amerikaans ruilsysteem tijdens de transferperiodes aldaar. En zo kwam Quincy dit seizoen na vier keer ruilen terug bij de club die hem in 2009 uit de draft koos. De cirkel was, inderdaad, rond:

3. Iñaki Williams (Athletic Bilbao) 9 november
Een geboren Bask met een Ghanese vader en Liberiaanse moeder. Volgers van het Spaanse voetbal weten dat deze 21-jarige spits lekker aan dit seizoen begon: zes goals in negen duels. Maar uiteindelijk kwamen daar in de volgende 25 wedstrijden nog maar zeven doelpunten bij. Ach ja, gelukkig hebben we deze nog:

2. Simon Skrabb (Åtvidabergs FF) 2 november
Niet veel Finnen kunnen zeggen dat ze als 12-jarige zijn uitgenodigd voor een testperiode bij Liverpool FC. Simon Skrabb wel. “Uiteindelijk was ik bijna net zo goed als de rest bij Liverpool.” Toch speelt Skrabb nu namens een Finse eerste divisionist op huurbasis in Zweden, maar aan zelfvertrouwen had hij weinig ingeboet zo te zien:

1. Noah Sonko Sundberg (GIF Sundsvall) 23 mei
Dit is genieten. Het is alles aan het doelpunt an sich. De aanname, de executie, de bal die nog even de lat toucheert. En dan te bedenken dat Sonko ‘gewoon’ een verdediger is.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.