Dit is de Goal van een Weekend dat we willen, maar niet kunnen vergeten

Het voelt niet helemaal OK om iets te vieren aan dit afgelopen weekend. Niet in de laatste plaats omdat het voetbal een van de centrale rollen speelde in de tragische gebeurtenissen in Parijs.

De Franse en Duitse voetballers overnachtten in een stadion waarin een idioot vermoedelijk zichzelf had willen opblazen. Het gebeurde uiteindelijk niet op, maar buiten de tribunes. Les Bleus en de Nationalelf kiezen ervoor om morgen toch te spelen. En hoewel deze rubriek uiteraard van een totaal andere orde is, kiezen wij er dan ook maar voor gewoon de mooiste doelpunten laten zien.

Het was prettig om Arjen Robben terug te hebben en direct zijn signature goal weer eens te zien etaleren. De man heeft nog in elke wedstrijd sinds zijn terugkeer gescoord. Ook aardig: Ronaldinho die 13,5 jaar na dato David Seaman op soortgelijke wijze probeert te verrassen.

3. Olivier Giroud (Frankrijk)
Een half uur nadat een van de IS-terroristen met voetbalkaartje voor Frankrijk-Duitsland op zak door een steward buiten Stade de France werd tegengehouden, waarop eerstgenoemde zijn bomgordel deed ontploffen, scoorde Giroud. Het is echter vooral de goal van Anthony Martial, 19 jaar en deze zomer voor 80 miljoen door Louis van Gaal gekocht. Vol onbenul van de ellende die buiten het veld werd aangericht, bekroonde de tiener een klasse-actie met een assist op Arsenal-spits Giroud.

2. Carlos Vela (Mexico)
Andres Guardado deed van zich spreken in de wedstrijd van Mexico tegen El Salvador om een ticket naar het WK 2018. Het was echter zijn landgenoot Vela, ooit een van Arsène Wengers protegees bij Arsenal, die ’t nog net een tikkie fraaier deed. Het is overigens voormalig FC Twente-speler Jesús Corona die op aangeven van Guardado de assist geeft op Vela:

1. Mario Gaspar (Spanje)
Hij was eigenlijk zo’n beetje derde keus op de rechtsbackpositie in het Spaanse nationale elftal. Maar na zijn debuut vorige maand in Oekraïne, waar hij de enige Spaanse goal maakte, en z’n acrobatische goal dit weekend kan de 24-jarige speler van Villarreal niet meer stuk. Het is sowieso prettig om Spanje eindelijk weer zo op het veld te zien: donkere sokken, azuurblauwe broek en rood shirt. Doet denken aan de dagen van Emilio Butragueño, Julio Salinas en Míchel. En zo’n goal als die van Gaspar maakt het dan meer dan compleet:

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.