Goal van het Weekend presenteert: de 10 echte beste goals van 2015

Je kunt natuurlijk, zoals de FIFA Puskás Award, met nog twee maanden te gaan de beste goals van 2015 opsommen. En terloops ook nog eens een paar juweeltjes negeren. Óf je wacht gewoon op de 10 beste doelpunten die Goal van het Weekend je hier en nu presenteert.

Alvast een doelpuntrijk 2016 gewenst en heel graag tot ziens!

David Ball (Fleetwood Town) vs. Preston North End
Hij ging als 16-jarige hard bij de jeugd van Manchester City. Vóór dat daar de sjeiks gingen regeren was Ball, nu 25 jaar, een veelbelovende spits die met City onder meer de FA Cup voor jeugdteams won. Maar ja, daarna werd het dus niets meer. Inmiddels in de Engelse League 1; het derde niveau voor profvoetballers. Maar dat ‘ie nog steeds een bal kan raken bewees hij in maart tegen Preston North End.

Wendell Lira (Goianesia) vs. Atlético Clube Goianiense
Goal van het Weekend op 16 maart en bij de laatste drie kanshebbers op de FIFA Puskás Award. Waar hij tot nu toe reeds jarenlang als clubhopper vertoefde in de marge van het Braziliaanse clubvoetbal, werd Wendell Lira door zijn nominatie een bescheiden bekendheid. Prima goaltje ook.

Alessandro Florenzi (AS Roma) vs. FC Barcelona
Lijkt al een beetje vergeten maar zonder twijfel dé goal van het Champions League-seizoen tot nu toe. Het was de eerste speelronde, u weet wel die ronde waarin PSV direct Man United versloeg, en vandaar waarschijnlijk destijds niet al te breed opgepikt. Maar, hallo!

Carsten Kammlott (Rot-Weiss Erfurt) vs. Dinamo Dresden
Een van de goals die door de FIFA keihard over het hoofd werd gezien maar natuurlijk niet mag en kan ontbreken. Gezien op Sport im Osten, de Studio Sport van oostelijk Duitsland, en vlug opgepikt door het deutschlandweite Fernsehprogramm Das Erste dat Kammlott’s goal in augustus uitriep tot Tor des Monats. Terecht.

Marcel Ndjeng (SC Paderborn) vs. Bolton Wanderers
Geboren in de voormalig West-Duitse hoofdstad Bonn is Ndjeng – met Kameroenese achtergrond – dé sensatie van het voorseizoen. De schoolvakanties moeten nog beginnen als de inmiddels 33-jarige oud-speler van onder meer HSV, Gladbach en Hertha de goal van z’n leven maakt:

Martin Hansen (ADO Den Haag) vs. PSV
Nog zo een die binnen no time de wereld over ging, maar blijkbaar niet op de burelen in Zürich terechtkwam. “Hóe dan?”, vraag je je af. Er was geen ontsnappen aan de ‘goalie scores backheel injury time equalizer’ videos op 11 augustus en de dagen erna.

Philippe Mexès (AC Milan) vs. Internazionale
Marcel Ndjeng was afgelopen zomer niet de enige met een fraaie pre-season goal. Zo wist Romain Alessandrini (Olympique Marseille) nota bene Gianluigi Buffon te foppen en liet Christian Benteke in z’n eerste wedstrijd voor Liverpool direct wat aardigs zien. Maar deze van Mexès in de ‘vriendschappelijke’ pot tussen Inter en Milan topte alles.

Charlie Adam (Stoke City) vs. Chelsea
De goal van Adam, een Schotse rauwdouwer die ooit een even onwaarschijnlijke als onfortuinlijke transfer maakte van Blackpool naar Liverpool, viel in een bovenmatig goed Premier League-weekend. Jeremain Defoe, Bafetimbi Gomis en Wayne Rooney haden hun aandeel, maar Charlie Adam die Thibaut Courtois verschalkt ging begin april de wereld over.

Iñaki Williams (Athletic Bilbao) vs. Espanyol
Dit seizoen al zeven goals in vijftien duels voor de geboren Bask, met een Ghanese vader en Liberiaanse moeder. Op 8 november verkozen tot Goal van het Weekend en Williams troefde daarmee Arjen Robben en een doelpunt van FC Den Bosch af. Schitterende assist op zichzelf met dito afwerking:

Lionel Messi (FC Barcelona) vs. Athletic Bilbao
“Bedankt, Messi, dat je bestaat!” Als de commentator op die toer gaat, weet je genoeg. Goal van het Weekend op 1 juni: Lionel liet weer eens iets buitenaards zien, nu in de Spaanse bekerfinale tegen Athletic Bilbao (3-1). Messi opent de score:

One Comment

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.